Process-/Projekt Ingenjör sökes till Swedish Exergy AB i Göteborg

För Swedish Exergy AB söker vi nu en process-/projektingenjör. Swedish Exergy är ett innovations drivet och nischat energiteknik företag med både internationella och lokala kunder, som vill bidra till en hållbar framtid!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Process-/projektingenjör kommer du att ställas inför uppdrag som utmanar din kreativitet och tekniska kompetens. Du kommer vara delaktig i hela processen i ett projekt, från start, genomförande och avslut, för att säkerställa miljövänliga torkanläggningar av hög kvalitet. Du samarbetar med dina kollegor i respektive projektgrupp som också bistår dig med sin kompetens och vägledning.  För rätt person kommer finns möjlighet att utveckla sin roll och sina ansvarsområden. Exempel på löpande arbetsuppgifter:

 • Processberäkningar av exempelvis flöde, tryckfall, värme- & massbalans.
 • Rita flödesscheman & dimensionera utrustning.
 • Rita P&ID med listor
 • Kontakt med underleverantörer
 • Ta fram kostnadsunderlag & skriva kundoffert
 • Kontakt med kunder i tekniska frågor
 • Delta i FAT
 • Driftsätta torkanläggningar
 • Delta på kundmöten & mässor
 • Administrera offerthantering.
 • Utvärdera kundförfrågningar.

Dina egenskaper

Vi söker dig som trivs med att arbeta med hela processer i projektform, på ett mindre bolag. Du är ansvarstagande samt har en god samarbets- och problemlösningsförmåga. Du är noggrann och kvalitetsmedveten. Arbetet innebär regelbundna möten med kunder och leverantörer, så det är viktigt att du har en fallenhet och trivs med att presentera och argumentera för dina lösningar inför kollegor, kunder och leverantörer.

Dina kvalifikationer:

 • Du är utbildad civil-/högskoleingenjör inom kemi-/maskinteknik eller likvärdig teknisk utbildning.
 • Vi söker dig med 3-5 års tidigare arbetserfarenhet med liknande arbetsuppgifter.
 • Du behärskar AutoCAD och office 365, meriterande med kunskaper i andra program exempelvis VTIGER, Pyramid.
 • Du ska vara beredd på att resa internationellt, främst som idriftsättare vid uppstart av våra anläggningar.

I denna rekrytering är de personliga egenskaperna lika viktiga som dina kvalifikationer, vilket du bör kunna styrka med goda och relevanta referenser.

Om Swedish Exergy AB:

Swedish Exergy startades 1979 och har över 35 års erfarenhet av design, utveckling och leverans av egenutvecklade torkanläggningar och indunstare. Swedish Exergy AB är ett expansivt och komplett teknikföretag med både internationella och lokala kunder, de har bland annat varit med och byggt några av världens största anläggningar för produktionen av bio-bränsle. Företaget ingår i Exergy-gruppen vilket innebär att delar av verksamheten finns i Indien och Tyskland. Swedish Exergy AB är i en tillväxtfas och antalet anställda i Svergie är idag åtta personer. Gå gärna in på www.swedishexergy.com för mer information.

Vad kan Swedish Exergy erbjuda dig?

Företaget erbjuder dig en spännande roll i ett mindre företag med en modern tillväxtmiljö. Du får stort ansvar och du kommer samarbeta nära vd. Vi erbjuder dig ett fritt och omväxlande arbete i ett positivt gäng med framåtanda och med korta beslutsvägar.  Rätt person får stor möjlighet att utvecklas i sin funktion men även påverka sin arbetssituation.  

Välkommen med din ansökan!

Snabbfakta:
Företag: Swedish Exergy AB
Tjänst: Process-/projektingenjör 
Tillträde: Omgående eller efter överenskommelse
Placeringsort: Göteborg
Sista ansökningsdag: 2020-12-11

Ansökan: Vi arbetar med löpande urval så ansök omgående! Ansökan sker endast genom www.adwisehr.se

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Ann-Charlotte Bjurbäck på AdwiseHR AB, telefon 0737-77 18 69. Ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt och i enlighet med GDPR.

Fyll i och skicka in din ansökan nedan.